Monday, August 29, 2016

Kumpulan Merah Dungu tidak tahu langsung mengenai 1 MDB dan DOJ patutla Kena TipuHimpunan Baju Merah yang diketuai Ketua Umno


Bahagian Sungai Besar Datuk Jamal Md Yunos hari ini didakwanya mempamerkan peserta berbilang kaum yang terdiri daripada kira-kira 200 peserta Melayu termasuk sedikit  kaum India yang dibawa dari Sabak Bernam dan kaum Cina Sekinchan yang umno tolong semasa PRK Sungai Besar tempoh hari.

Jamal mendakwa mereka yang hadir mewakili beratus NGO Melayu, India dan Cina yang akan digerakkan untuk menghadapi Himpunan Bersih 5 tidak lama lagi.

Malangnya yang hadir semuanya dungu keadaan mereka seolah-olah seperti katak dibawah tempurung apabila mereka tidak langsung tahu menahu mengenai 1MDB dan DOJ.

Jika ini mereka tidak tahu sudah pasti mereka langsung tak tahu mengenai kecurian wang rakyat melalui syarikat 1MDB yang sedang disiasat olah US Department Of Justice( DOJ)

Mat Rempit yang belum tamat Sekolah dijadikan sebagai penyokong baju merah
Kumpulan yang menyokong baju merah ini hanya tahu lepas demo mereka akan diberi sedikit duit dan baju merah percuma 

Satu lagi Gerakan Merah yang diketuai Datuk Mohd Ali Baharom atau lebih dikenali sebagai Ali Tinju membatalkan himpunan balas pada saat akhir kerana mungkin tidak mendapat peruntukan.

Sebelum itu Prebet Ali Tinju dan Jamal Pak Tongkol sering bergaduh untuk berebut tempat bagi mengetuai kumpulan baju merah.

0 comments:

Post a Comment

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.