Sunday, September 18, 2016

Persidangan PBB: Zahid Dan Anifah Ditanya Oleh Pemimpin Dunia Dimana PM Kamu?


Sekali lagi Wak Zahid di arahkan oleh Najib untuk menghadiri ke Perhimpunan Agung Pertubuhan Bangsa Bersatu yang sepatutnya Najib sebagai Perdana Menteri wajib hadir ke Persidangan yang berprestij tersebut.

Kenapa Perhimpunan tersebut berprestij kerana persidangan tersebut dihadiri oleh Raja-Raja, presiden dan perdana menteri seluruh dunia  di pentas diplomatik terbesar di dunia.

Sebagai Perdana Menteri Malaysia Najib sepatutnya  mengetuai delegasi Malaysia ke Sesi ke-71 Perhimpunan Agung Pertubuhan bangsa Bersatu bagi merapatkan hubungan dengan pemimpin dari luar negara supaya negara luar percaya dengan PM Malaysia.

Dengan perhubungan yang baik dengan pemimpin seluruh dunia barulah ramai pelabur akan datang melabur di Malaysia bukannya bersembunyi dalam Malaysia kemudian kutuk pemimpin terdahulu.

Sebagai Perdana Menteri Malaysia yang suci murni tanpa skandal beliau sepatutnya menyertai Mesyuarat peringkat Tinggi Menangani Penghijrahan Pelarian dan Migran Berskala Besar pada 19 Sept di Perhimpunan Agung, dan Mesyuarat peringkat Tinggi mengenai Situasi di Syria di Majlis Keselamatan pada 21 Sept

Dari sini kita sudah nampak, ketakutan yang cukup melampau PM Najib Razak. Beliau sanggup duduk terperuk di Putrajaya. Walhal paling mereka suka kalau ada lawatan ke luar negara seperti di Washington kerana boleh menyelam sambil minum air.

Berbalik pada persoalan pokok, Apakah  jawapan perlu Wak Zahid berikan jika pemimpin dunia tanya di mana Perdana Menteri kamu? Kenapa dia tidak hadir?



Tak kan Wak Zahid nak jawab Najib sibuk menghadiri  majlis resepsi perkahwinan anak Pengerusi Kumpulan Utusan Melayu Najib sibuk merasmikan madu kelulut yang sepatutnya standard menteri pertanian je yang rasmi.

28 comments:

  1. Inilah namanya membimbing pelapis. Bijak Najib ni kerana tidak kawal semua letak bawah ketiak dia..

    ReplyDelete
  2. Pm kau semua takde telur. Kena check balik pahlawan bugis ni memamg takde telur ke. Cakap macam petir tapi sebenarnya cencorot. Sokonglah lagi pahlawan bacul kau tu ...hahahahha

    ReplyDelete
  3. Membimbing pelapis
    Maharajalawak megakah ini...

    ReplyDelete
  4. Pergi tak pergi puak2 ni tak henti2 buat cerita..ini bukan hak kau nak mempersoal..tak semua negara pun hantar pemimpin utamanya..klu pergi pun lain pulak maki hamun kau nanti..memang dah dasar kaki hasad dengki..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan cerita hasad dengki bai. Pm kau sikit punya hal pun terus terbang sana sini especially kalau pegi US. Sekarang ni lak duduk kat umah je. Apahal bro. Bab UN ni patutnya punya head of statelah. Dia jugak yg melalak bab terrorist sampai dapat derma. Lancaulah bai. Cakap pakai otaklah sikit.

      Delete
    2. Weh bodoh lah kamu, semua orang tahu lah bodoh, Najib takut dan malu nak berdepan dengan pemimpin dunia yang lain. Obama pun mungkin dah pesan, "do not try to see me when you are in New York". Malu lah kalau orang lain tanya, kenapa tak jumpa Obama, your golf buddy.

      Delete
    3. apahal pulak buat cerita dan apahal pulak tak de hak nak mempersoal?.. bodoh betul statement aku ni hehehe

      Delete
    4. “Hai orang-orang yang beriman, jika datang kepadamu orang fasik membawa suatu berita, maka periksalah dengan teliti, agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui keadaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu”. [Al Hujurat : 6].
      Hadis Rasulullah SAW diriwayatkan dari Hudzaifah ra berkata: Aku telah mendengar Rasulullah SAW bersabda: "Tidak akan masuk surga orang yang suka menebar fitnah."
      Allah SWT menempatkan dosa membuat fitnah lebih buruk dampaknya daripada membunuh. Firman Allah: "... fitnah itu besar (dahsyat) dari melakukan pembunuhan ..." ~ Surah al-Baqarah, ayat 217.

      Delete
  5. Pemakan dedak dikesan...

    ReplyDelete
  6. Maaf ya....ingatkan segala kaki-bodek si lanun bugis tuh semua nya pekak-badak....rupa rupa nya ada juga yang TELINGA PANAS....PANAS....PANAS!

    ReplyDelete
  7. Kpd yg di tuduh pekak badak dan makan dedak tu...cuba baca skali lagi apa yg anda tulis...patut tak org lain tuduh anda begitu

    ReplyDelete
  8. Tak pergi...sbb sibuk kira duit...hihi

    ReplyDelete
  9. Klu najib pegi pun buat apa kena duduk belah kiri kak mah...kihkihkih

    ReplyDelete
  10. Klu najib pegi pun buat apa kena duduk belah kiri kak mah...kihkihkih

    ReplyDelete
  11. Tolong senarai semua PM negara lain yg pi UN tu. Setakat komen 2-3 ayat yg tu Pak Pandir dan Mak Andeh pun tahu

    ReplyDelete
  12. Pergi pun tak guna tak boleh shopping credit card dah tak laku accounts kena freez

    ReplyDelete
  13. dermajanganbuang.blogspot.com

    ReplyDelete
  14. Ada projek baru kot yg TPM tak perlu tahu, serupa 2.6b TSMY sendiri tak tahu.

    ReplyDelete
  15. Dia takut kena tahan bila turun dari kapal terbang

    ReplyDelete
  16. Sah! telah terbukti Najib takut berdepan dgn wartawan dan masyarakat antarabangsa... berani kerana benar, takut kerana salah...

    ReplyDelete
  17. Sukanhatindia lah nak pergi atau tak. Ada mata tgk. Tak perlu kutuk kengkawan nih..masing2 ada pendapat. So mnanti bila pilihantraya pilih lah wakil kita yang berani. Bukan setakat popular dengan kain pelikat dan batik serta duit 50 hengget.ada otak fikir. Jangan penatkan diri buat dosa mengutuk dan maki org lain. Sape nak makan dedak dia punya pasal.

    ReplyDelete
  18. Kalau bukan kita,siapa lagi?... kalau bukan sekarang,bila lagi? Jom TuKaR PM pada PRU14...

    ReplyDelete
  19. najib takut bini....takut malam kena blasah sampai pagi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. najib paling bodoh....tak pernah seumur idup dapat menteri setolol najib..melayu tulin semua bodoh2 belaka....bagus ada pm menteri kacukan sejak dari tunku abdul rahman ke pak lah...semua kacukan..bila kena dengan melayu tulin keturunan bugis...perintah malaysia...abis negara..melayu tulin tak layak jadi perdana menteri....kuat main telur dekat umah....semua benda digadai dengan bangsa asing...melayu tulin tak pandai nak perintah negara,....mengabihkan boreh ajo...

      Delete
    2. ko ni bodoh ke bangang.. Melayu tulin??? bugis tu standard laksamana laut dan lanun aja.. ko buta sejarah ke apa???

      Delete
    3. sama jugak tu.....nama pun melayu jugak kan....hqahahahahahahaha

      Delete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.