Thursday, September 15, 2016

Saiful! Adalah Lebih Baik Jaga 'Lubang Kunyit' Kamu Daripada Dipalam Kali Kedua

Saiful Bukhari Azlan menasihati mantan Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin agar tidak mengotori Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) dengan mendapatkan sokongan daripada ‘makhluk’ seperti Datuk Seri Anwar Ibrahim.
“Kepada Tan Sri, jika benar seperti dilaporkan dalam keratan media, maka saya amat bersimpati dengan Tan Sri. Saya bersimpati kerana di awal perjuangan melalui wadah baru ini Tan Sri sudah terkhilaf,” katanya.
“Kepada Tan Sri, jika benar seperti dilaporkan dalam keratan media, maka saya amat bersimpati dengan Tan Sri. Saya bersimpati kerana di awal perjuangan melalui wadah baru ini Tan Sri sudah terkhilaf,” kata Saiful Bukhari.
Ini ulasan kami dari Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) demi untuk menjatuhkan Najib dan umno sesiapa sahaja samada kumpulan, parti dan orang perseorangan yang menyokong ke arah perjuangan tersebut kami akan jadikan ia sebagai kawan. Apa yang penting pada PRU14 nanti umno wajib dikalahkan dan Najib wajib diturunkan.
Jadi kamu Saiful Bukhari seharusnya tahu Tan Sri Muhyiddin bukanlah calang-calang orang, beliau berpolitik lebih 40 tahun dan beliau tahu sepak terajang politik berbanding dengan kamu hanya berbekalkan 'lubang kunyit' kamu berjaya dalam kedudukan sekarang. Usahlah kamu risau tentang Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM). Kamu tak perlu sibuk hal parti Pribumi kerana yang ada dalam parti ni bukan calang-calang orang seperti Tun mahathir 22 tahun pernah pegang jawatan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin sudah lebih 40 tahun bergiat dalam politik, Datuk Seri Mukriz mantan Menteri Besar Kedah, Dato Hamidah mantan exco kanan kerajaan negeri Perak, mantan ketua penerangan Pergerakan Wanita Malaysia. Jadi mereka tahu apa yang terbaik buat parti Pribumi Bersatu ini.

Nasihat kami kepada kamu Saiful jagalah baik-baik 'lubang kunyit' kamu daripada dipalam buat kali kedua sebab kamu terlalu leka dan selalu membiarkan lubang kunyit kamu terdedah.
Semoga kamu beroleh kejayaan selalu.

5 comments:

 1. Sombong campur bongkak...

  ReplyDelete
 2. Sapa dia tukang palam kali kedua tu pulak?

  ReplyDelete
 3. demi menjatuhkan umno tak salah kita gadaikan lobang anak bini kita...cilaka punya perjuangan

  ReplyDelete
  Replies
  1. Gadai bagi kat Lim Kit Siang ka?

   Delete
 4. Entah entah ada kes PALAM ketiga.(masih belum d keluarkan)...sebaik saja pemalam nak keluo..tambah lagi 5 taun ...adehhhh..

  ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.