Tuesday, September 27, 2016

Takut Dituduh Bodoh Kali Kedua Seperti Azwan Bro, Pemuda Umno Batal Buat Laporan Polis


Pemuda Umno hari ini membatalkan niat mereka membuat laporan polis untuk mengelak pertubuhan itu dillihat "bodoh" buat kali kedua.

Dengan tiada bukti langsung hanya berbekalkan posting puak-puak dedak pemuda umno terus membuat tuduhan bahawa ada dua ahli perniagaan memberi dana kepada parti Pribumi Bersatu Malaysia PPBM kononnya mahu menjatuhkan Najib (1 MDB).

Sementara itu, Armand timbalan pengerusi Mara dengan nada yang keras mahu menyerahkan bahan bukti berupa “beberapa dokumen”.

“Saya harap polis menyiasat segera kerana ia melibatkan keamanan negara kita,” kata Armand Timbalan Pengerusi Mara bertaraf SPM.

Najib dan balacinya berulang kali mendakwa Tun Mahathir dan ahli perniagaan tersebut  mempunyai kaitan mahu menjatuhkannya.

Tetapi Najib dapat dana langsung polis tak siasat

Pada Julai lalu, Khairul Azwan Harun telah membuat laporan polis terhadap bekas-bekas pegawai kerajaan tertinggi negara kononnya mahu menjatuhkan Najib namun tiada satu pun bukti diberikan.

Tetapi Azwan telah diselamatkan oleh Khalid selaku KPN dengan mengatakan "itu cuma andaian saja" dan laporan palsu tersebut ditutup begitu saja tanpa apa-apa dakwaan.

Ini menunjukkan umnongok sudah terlalu terdesak akibat sambutan rakyat terhadap parti Bersatu yang kini hampir menjangkau 600,000 ahli. Hanya baru sebulan mencari ahli PPBM sudah berjaya mencatat jumlah sedemikian rupa.


Akibat ketakutan melampau inilah sangkaan mereka sukarelawan yang mendaftarkan ahli dibayar sepertimana umnongok lakukan namun pada hakikatnya mereka bergerak atas kehendak sendiri dan duit poket sendiri demi menjatuhkan Najib Razak.

3 comments:

  1. 600000 ekor semut..macam deklabasi jugak lah..penipu..

    ReplyDelete
  2. Kalu azwan bro bodo da tentu 3 tan sri n madey tersnyum lebar hari ni...

    Skrg ni madey ke hulu ke hilir x KERUAN...

    Hehehe

    ReplyDelete
  3. Padan Muka
    Siapa tak kenal Biol ni
    Orang kuat PERKASA...Siapa penaong PERKASA
    Penaong dah marah 2 ekor mata sepet ini kerana lari jadi cash cow dia...
    Suruh budah suruhan yg jadi EXCO pemuda buat report....tetapi tembelanhg pecah.....terus cancelled
    Tak tahu apa saja Penjilat Kahak ni plan semua KANTOI
    Ajibgor......relax aja
    Yg frust MENUNGGENG Pakatoons dan ProTuns
    600,000 Ahli....kalau betul lah....PC terbesar telah dibuat....ni senyap menyepi...mana Cwg,Bahagian,buka counter kat shopping Mall macam jual product Talipon aja
    Ingat mainx ke...Ini nak form up Parti yg berhajat nak tumbangkan UMNO dan BN
    Jgn macam Deklarasi Rakyat.....hancus

    ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.