Tuesday, October 4, 2016

'Bumi Dipijak Milik Orang' Dataran Helang dan Taman Chogum Telah DiJual Kepada Cina



 Menurut sumber daripada seorang pemimpin umno satu mesej telah dihantar kepadanya yang mengatakan bahawa Dataran Helang dan Taman Chogm telah pun diluluskan kepada syarikat Dany Tan iaitu adik kepada Vincent Tan dalam mesyuarat Exco pada Rabu yang lalu.


Syarikat Dany Tan dijangka akan membina kondominium 60 tingkat di Dataran Helang dan Taman Chogm.


Sebagai balasan kepada kerajaan negeri Kedah Syarikat Dany Tan akan melebarkan jalan sepanjang 1.5 KM di hadapan Jeti Langkawi.

Disamping itu kerajaan negeri Kedah telah meluluskan juga kepada syarikat Dany Tan ini projek menambak laut depan pekan Kuah seluas 1500 ekar.

"Penambakan laut ini akan memusnahkan jeti tambatan perahu nelayan Melayu dan banyak lagi", saya sedih kata pemberi maklumat tersebut.

Teguran mufti Perak dan Kedah bahawa pembinaan replika sedemikian adalah haram dari segi Islam dan patut dirobohkan kerana ia menyerupai bentuk haiwan hidup rupanya teguran yang mengadungi udang disebalik batu.


Tak sampai sebulan daripada teguran mufti dataran tersebut sudah menjadi milik Cina DAP yang paling dibenci oleh penyokong umno







0 comments:

Post a Comment

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.