Sunday, October 9, 2016

Hero Bangsa? Bullshit Jamal, Kata Presiden Gerakan


Presiden Gerakan Mah Siew Keong hari ini mengecam tindakan pihak baju merah umno yang cuba mengancam perpaduan dan hubungan baik antara kaum di negara ini.

Tanpa berlapik anggota parlimen Teluk Intan itu berkata pihak terbabit cuba menjadi wira kepada sesuatu bangsa adalah Bullshit.

"Mereka menjadi apa dikatakan orang sebagai oo hood (slanga Hokkien membawa maksud jantan). Tapi pada saya ia bullshit!" katanya disambut sorakan delegasi parti itu yang bersidang di Kuala Lumpur hari ini.

Gerakan mengadakan perhimpunan tahunannya dan untuk kali pertama perdana menteri tidak menghadirinya kerana dikatakan berada di luar negara.

Setiausaha Agung Umno Tengku Adnan Tengku Mansor hadir sebagai wakil Najib hanya tunduk malu dengan gelagat kumpulan baju merah.

Mah yang juga Menteri di Jabatan Perdana Menteri turut mengutuk tindakan penyokong baju merah umno sehingga berlakunya kekecohan antara kumpulan baju merah dan penyokong BERSIH di Teluk Intan semalam.

Kata Mah polis perlu mengambil tindakan ke atas sesiapa saja yang mencetuskan masalah.

"Walaupun mereka sokong kita (BN), sesiapa yang buat kacau perlu dikenakan tindakan. Tak kira (dari parti) Gerakan, DAP, PAS (atau) Umno - siapa buat kacau mesti dikenakan tindakan," katanya.

4 comments:

  1. Samseng jamal besar kepala sebab dibayar oleh lanun bugis. Duit rakyat dibayar kepada samseng jamal untuk pukul rakyat. Memang bahalol punya melayu ni dan lagi besar celaka pada lanun bugis yg bayar samseng jamal.
    Apalah malang nasib kita rakyat. Semua ni sebab satu perkara.......1mdb sial.

    ReplyDelete
  2. Tiada apa yang sial. Baju kuning dari dulu sejak pecah kereta polis maki polis anjing bagai rasa kepala dah besar macham gunung Uhud. Sombong tu telah mengundang orang lain yang tak suka chara barbaric itu. Lahir baju merah. Kenapa perlu konvoi sana konvoi sini? Wassap, SMS, calls, telegram , instagram dah chukup unto tujuan komunikasi dan bina parti. Tujuan konvoi ini sebenarnya nak tunjok NGANG pada orang lain Macham satu cherita kat Penang. Konvoi 4-5 biji kereta China mampos langgar traffic light sebab nak tunjok China kuat. So baju kuning jangan merengek lah bila kena bantai. Lepas ini mungkin ada yang mati minta simpang malaikat 44. Nasib korang lah labu. China MCA ini ambil kesempatan je. Dia tau Najib dan Zahid semua lembik.

    ReplyDelete
  3. Lancau hero.. Your mother fucker to jamal dan sebaris dgn nya.. Bju merah puak bacul yg telah dibyr kepala penyamun.

    ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.