Thursday, October 13, 2016

Kapal Mewah Milik Jutawan 1 MDB Jho Low Dilihat Berada Berhampiran Port Klang



Kapal layar mewah yang dispekulasikan milik jutawan 1MDB Jho Low telah dilihat belayar ke Selat Melaka, demikian menurut laman web pengesanan kapal Marinetraffic.com. - Lapor Malaysiakini

Sehingga jam 1.30 hari ini, laman web itu menunjukkan kapal layar mewah itu - Equanimity - berada hanya lebih 16 kilometer di luar pantai Port Dickson, menuju barat laut dengan kelajuan 11.7 knot. 


Namun sekarang berada berdekatan dengan pelabuhan Kelang dan sedang menunggu arahan daripada seseorang.

Perhentiannya yang diketahui sebelum ini ialah di perairan Hong Kong kemudian melalui Singapura, di mana ia berlepas pada 6 Oktober, demikian menurut semakan Malaysiakini di laman web Marinetraffic.com.

Menurut South China Morning Post (SCMP) pada bulan Ogos, Equanimity difahamkan menjalani kerja-kerja penyelenggaraan atau pembaikan semasa ia berada di Hong Kong.

Bagaimanapun, harian yang berpejabat di Hong Kong itu berkata pegawai pelabuhan telah enggan mengulas mengenai perkara ini, dengan memetik perjanjian kerahsiaan.

Akhbar itu berkata terdapat spekulasi yang kapal layar mewah itu adalah untuk dijual, tetapi tidak ada orang yang bersedia untuk membincangkan perkara itu.




Sebelum ini Jho Low dikaitkan dengan anak Rosmah Mansor atau anak tiri Najib berhutang judi di Las Vegas dan akhirnya wang yang mereka curi daripada 1 MDB dibuat untuk membayar hutang.

7 comments:

  1. Kĺuo peta skit dgn bearing kapal n knot lepas tu letak gambar kapal cai2 TOLOL trus percaya...aku pon bole buat lerrrr...cm siot je..
    Kihkihkih

    Kalu btul sgt suruh pdrm n fbi tangkap JL...

    Ntah2 sampan si TENGGANG kot..
    Kahkahkahkah

    ReplyDelete
  2. Kalau dah dedak, dedak jugalah itu. ..kalau bodoh sangat bukalah website marine traffic

    ReplyDelete
  3. Yang tolol tu kau. Apa yang kau tau pasal AIS? Kalau AIS pun kau tak tau, toksah sembang kau tau buat.
    Ketawa untuk sedapkan diri, kihkih kahkah sedangkan kau pun tolol tak tau apa

    ReplyDelete
  4. Sampai jho lo nak BERAK pon cai2 tolol mengendap...
    Cam siot jerrrr

    Kihkihkih..
    Cari kerja yg berfaedah lg byk ler
    Huaaaaaaaaaa.

    Cai2 Cube cari sampan si tenggang bole gak anta kt muzium..barang antik..hasil masyuk..
    Kahkkahkah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bangga betul anon 8.19 dgn cina jolok yang rompak duit rakyat. Kalau boleh jolok berak pun dia nak tolong jilat.
      Rendah sangat taraf anon ni.

      Delete
    2. Kah kah melayu benggang ummo mabuk gromcson mabuk minum tuba orang asli,kew kew tak lama lagi nak mampus..hoooi semseng jamal janban dek mulut telalak sini terbirak sana sini kempeng nak sumpit manusia cina kata pendatang...kui kui depa nak ajar siapa..tuuu boos ajib pakai otak cina babi dana duit haram neraka kan kan?!!..

      Delete
  5. Kahkahkah.. yg ni cerita lawak...bodoh punya macai Madey Kutty sekor ni..kahkahkahkah...

    ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.