Monday, October 24, 2016

Timbalan Menteri KDN Sokong Keujudan Pengganas Baju Merah?


Patutlah Jamal jamban begitu berani mengganas apabila
Timbalan Menteri Dalam Negeri, Nur Jazlan Mohamed menyokong ujudnya kumpulan pengganas Baju Merah Umno.
 
Nur Jazlan mahu Bersih berhenti daripada mendesak kerajaan dengan mengadakan demontrasi kerana kumpulan Baju Merah tetap akan ujud selagi Bersih ujud.


Dengan ujudnya pengganas Baju Merah boleh menjadi langkah terbaik kerana Bersih seolah-olah hilang keupayaan menarik orang ramai, katanya.

“Bersih sekarang sudah terdesak, perhimpunan mereka tidak dihadiri ramai orang seperti sebelum ini. Saya rasa orang ramai sudah hilang minat dengan Bersih.

“Jika Bersih tidak menarik orang ramai, mereka perlu berhenti.

“Jika mereka berhenti, kumpulan Baju Merah akan berhenti. Kumpulan Baju Merah berhenti, tidak ada masalah,”kata Jazlan kepada pemberita di Parlimen hari ini seolah-olah beliau orang kuat dibelakang pengganas baju merah.


Presiden Umno, Najib Razak baru-baru ini menerima kritikan hebat dikatakan orang kuat dibelakang pengganas baju merah kerana berdiam diri mengenai kumpulan pro-Umno tersebut.

Polis hanya bertolak ansur dengan apa yang berlaku sekarang kerana ia adalah satu tindakan politik.

“Anda melanggar undang-undang, anda akan dipenjarakan tetapi dalam politik, jika anda membuat kesilapan, tindakan apakah yang boleh diambil terhadap anda?”

2 comments:

 1. Baju merah d anggp pengganas.

  Baju kuning d anggp suci..
  Yg terbalikkn kereta polis ,kencing mrata2, mmijak gmbr PM n HADI tu siape????

  Bersih suciiiii ler sngatttt..
  Rakyat mlysia KENAL siape tu bersihhh..

  ReplyDelete
 2. Semah Puaka Nyiang RapikOctober 25, 2016 at 9:45 AM

  Baju Merah UMNO boleh pijak gambar siapa pun dia orang nak dan terbalik kereta siapa pun tetapi kenapa pengganas Baju merah UMNO memilih untuk menyekat perhimpunan aman Bersih

  ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.