Wednesday, October 26, 2016

Umnongok Buat Demontrasi Haram Tak Apa, Tapi Bila Orang Lain Buat Salah Itulah Keadilan Cara Umno


Pemuda Umno hari ini menukar dari baju merah ke baju hitam supaya menunjukkan bahawa ramai rakyat yang menyokong demonstrasi haram pengganas baju Merah.


Demontrasi haram mereka langsung tidak ada sebarang provokasi oleh seorang pun penyokong Baju Kuning. Ini menunjukkan peserta baju kuning lebih profesional dalam mengadakan perhimpunan berbanding baju merah umno. Ini menunjukkan juga bila umno buat demontrasi haram tak apa, boleh tapi bila kumpulan lain buat tak boleh salah disisi undang-undang.

Mereka juga digerakkan dari serata negeri yang diketuai oleh Ketua Pemuda Umno Pulau Pinang Rafizal Abdul Rahim berhimpun pekarangan Kompleks Tun Abdul Razak (KOMTAR) sebagai bantahan terhadap Ketua Menteri, Lim Guan Eng.

Pengganas Baju Hitam/Merah ini juga mahu Lim meletak jawatan atau mengambil cuti susulan dua tuduhan rasuah yang dikaitkan dengan pembelian banglonya di Jalan Pinhorn, yang didakwa di bawah nilai pasaran.

Kumpulan pengganas baju hitam ini yang tertera perkataan 'Pemuda Umno Bangkit' itu mula memenuhi kawasan sekitar bangunan yang menempatkan pejabat kerajaan negeri itu kira-kira jam 2 petang selepas berarak dari beberapa lokasi.

Hadir sama adalah Naib Ketua Pemuda Umno, Khairul Azwan Harun atau Azwan GRO.

Kumpulan itu juga mengikrarkan sokongan mereka kepada Perdana Menteri yang paling korup dalam dunia setelah mencuri berbillion wang rakyat iaitu Najib Razak dan terpalit dengan kontroversi penyelewengan dana 1MDB terbesar di dunia.


Pengganas baju hitam umno juga mengugut perserta Bersih iaitu
"Di mana ada baju kuning, akan ada baju merah," kata Khairul Azwan Harun atau Azwan GRO

Pihak polis perlu mengambil maklum bahawa tiada perserta baju kuning membuat provokasi semasa pengganas baju hitam/merah berdemontrasi haram di Pulau Pinang.

Jadi rakyat harap pengganas baju Merah dan Hitam tidak perlu membuat provokasi terhadap peserta baju kuning pada perhimpunan besar-besar pada bulan November nanti.

Malaysia adalah negara demokrasi sesiapa sahaja bebas bersuara.

2 comments:

  1. baju2 kuning iti penyangak dan kuncu2 samseng..bila demo mesti nak pijak gambar pemimpin..mesti nak pecah kereta polis..membawa paoster menghina pemimpin..kan itu raja segala pengganas..itu salah satu bezanya..baju kuning pengganas tajaan yahudi dan kuasa asing..harus ada pejuang2 baju merah mempertahankan negara dari ancaman pengganas..

    ReplyDelete
  2. Pakai baju hitam tu signal..berjuang sampai mati. Elok baju kaler kuning taik hati2

    ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.