Saturday, November 5, 2016

Dana Soros: Polis Siasat Berdasarkan Hanya Bukti Daripada Puak "Hacker' BerhingusBetapa daifnya polis Malaysia menyiasat dawaan kononnya Bersih mendapat sumbangan daripada yayasan George Soros hanya berdasarkan hacker yang baru ujud tahun 2016.

Disebabkan butir-butir daripada hacker tersebut memihak kepada pembangkang polis terus menyiasat tanpa mengetahui bahawa hacker itu adalah hacker yang baru muncul tahun ini.

Untuk pengetahuan DC Leaks adalah hacker yang kononnya boleh diguna pakai oleh polis bagi menyiasat sumbangan ini.

Hacker ini kononnya berjaya mengganggu email dan mendapati Open Society Foundation (SOF) yang diasaskan Soros memberi sumbangan kepada beberapa pertubuhan tempatan di bawah “Malaysia Program” untuk mempromosikan pilihan raya bebas dan adil.

Hairan dengan hacker pun polis boleh buat bukti?

Dana yang disumbang oleh Soros hanya RM70,000 sebanyak 1 kali sahaja daripada OSF antara 2010 dan 2011.

Namun 2.6 bilion yang dicuri daripada wang rakyat yang mempunyai bukti yang cukup siap no akaun tidak dihiraukan oleh PDRM.

Apakah polis hanya menjaga Umno dan Najib sahaja?

Polis mewujudkan pasukan 5 anggota untuk menyiasat syarikat media itu mengikut Seksyen 124C Kanun Keseksaan iaitu cubaan untuk melakukan aktiviti yang memudaratkan demokrasi berparlimen hanya berdasarkan bukti daripada hacker berhingus.

Berikut adalah ranking geng otai Hacker yang lebih dahulu terkenal daripada DK Leak/Umno
10. Global kOS
9. Level Seven Crew8. globalHell

7. TeaMp0isoN
6. UGNazi
5. Network Crack Program Hacker Group (NCPH)

4. LulzSec
3. Masters of Deception

2. Milw0rm

1. Anonymous
0 comments:

Post a Comment

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.