Thursday, November 3, 2016

Pengganas Baju Merah Umno Disuruh Serang Malaysiakini Untuk Alih isu Najib Lelong Malaysia Pada China KomunisKetua kumpulan baju merah dan juga ketua bahagian Umno bahagian Sungai Besar, Jamal Md Yunos mengetuai kira-kira 50 orang hadir di pejabat Malaysiakini hari ini.

Kumpulan itu, yang kebanyakannya terdiri daripada golongan belia, melaungkan 'Merah, Merah' dan 'Hancur Soros'.

Kehadiran Jamal jamban dan pengikutnya langsung tiada matlamat cuma mahu mengalih isu bahawa Najib sudah jual Malaysia pada China Komunis 


Walaubagaimana pun mereka dilayan baik oleh ketua pengarang Malaysiakini dengan mempelawa mereka masuk.

Jamal Jamban dikatakan bertemu dengan ketua pengarang kumpulan Malaysiakini Steven Gan. Turut hadir adalah anggota polis.

Rakyat jangan terpedaya dengan taktik umno yang nak mengalih isu Najib jual Malaysia kepada China komunis.

Sebenarnya cerita nak lelong negara Malaysia telah didedahkan oleh Sarawak Report pada bulan Julai 2016 seperti yang ditulis balik oleh blogger Dinturtle dibawah ini

Pendedahan Terbaru SR - Negara DiLelong .... Dari Yahudi Kepada Komunis.

 

Pada Artikel pendedahan terbaru dari Sarawak Report INI amat mengejutkan ! Kali ini SR bukan mendedahkan apa yang sudah berlaku tapi apa yang sedang dan akan berlaku haru ini dan esok. Jom layan dulu .... SR dakwa mendapat maklumat dalaman tentang perkara ini.

Secara mudah dan ringkasnya, SR mendakwa kerajaan Najib bercadang nak beri satu kontrek secara terus kepada sebuah syarikat dari negara China, China Communication Construction Company Limited ( CCCC ). Bajet asal kontrek itu adalah RM30 bil tapi telah di mark-up ( dinaikkan ) sekali ganda kepada RM60 bil !

Mark-up RM30 bil itu dibuat dengan persetujuan syarikat China .... di mana ada perjanjian sisi mengenainya yang rakyat tidak akan tahu. Maknanya, kita yang baca pengumumannya nanti akan lihat angka RM60 bil sebagai nilai kontrek padahal nilai sebenarnya adalah RM30 bil.

Dan apa tujuan lebihan RM30 bil itu ? Nak tutup lubang hutang 1MDB !

Takkan CCCC begitu mudah layan karenah Najib, sesenang itu nak bagi RM30 bil .... mesti ada pulangan buat mereka. Musti ala untung maaa ....
Macamana dikaitkan dengan 1MDB ?Tu dia ....cadangannya supaya China pula ambilalih peranan IPIC selama ini. IPIC yang dok tolong 1MDB selama ini bila dah tersedar 1MDB duk menipunya telah mengambil tindakan mahkamah menuntut kembali hutang2 1MDB kepadanya, maknanya dah tak sebulu dengan Najib. So, Najib rancang nak menggantikan tempat IPIC dengan CCCC dari China pula.

Hutang2 1MDB sebanyak USD5.63 bil, 1MDB mahu CCCC pula yag ambilalih.

JUST UNIT yang kononnya direzabkan buat IPIC akan diberikan / dijual kepada CCCC, dengan cara itu cai2 Najib bolehlah bersorak mendakwa - Kalau takde nilai, kenapa CCCC sanggup ambilalih ? ( mereka cuma perlu tukar hujah lama mereka daripada IPIC kepada CCCC )

Dan 1MDB terselamat dari perlu menebus JUST UNIT dan bawa pulang duitnya sebagai membuktikan JUST UNIT itu punya nilai.

HEBAT perancangan Najib ni ! Anda klik dan baca sendirilah pendedahan sepenuhnya.

Perlu ingat ya, SR dakwa semua ini BELUM dimuktamadkan lagi. Dakwanya ESOK akan dibawa ke kabinet untuk diluluskan.

Jika benarlah dakwaan SR, ini bermakna negara mahu diJUAL oleh Najib kepada China. Diharap kerajaan akan menafikan perkara ini. Katakan yang semua ini PALSU dan SR hanya menFITNAH. Katakan yang dealing ini semua tidak wujud, semuanya hanya rekaan SR semata2.

Semuanya gara2 Najib, 1MDB .... dan Jho Low !

Dari Yahudi kepada Komunis ...... cantik sangatlah tu......

0 comments:

Post a Comment

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.