Monday, November 7, 2016

Video TMJ Menunjukkan Tahap Kebencian Meluap-Luap TMJ Kepada Kumpulan Baju Merah Umno



Tengku Mahkota Johor, Tunku Ismail Sultan Ibrahim semalam menyiarkan video bagi menyebarkan mesej antikeganasan dan mengkritik gerakan baju merah.

Video parodi yang disiarkan di laman Facebook Johor Southern Tigers itu, menggambarkan tujuh lelaki bertopeng meniru aksi seni mempertahankan diri oleh pergerakan baju merah dalam protes mereka di Petaling Jaya semalam.

Video tersebut juga menunjukkan tahap kebencian yang meluap-luap TMJ kepada kumpulan Baju Merah Umno yang diketuai oleh Jamal jamban.

Kumpulan Baju Merah disertai oleh beberapa Ketua Umno Bahagian termasuk Ketua Umno Bahagian Kepong yang sanggup mati bersama Najib selepas beliau diisthyarkan bangkrap.

Klip video itu berakhir dengan Tunku Ismail 'menembak' tujuh lelaki berkenaan dengan menggunakan sepucuk pistol.

Mesej yang disertakan di Facebook tersebut berbunyi: "Senjata tidak membunuh manusia, manusia yang saling membunuh antara satu sama lain. Keganasan dan kebencian tidak akan menjadikan negara ini tempat yang lebih baik. Kekal positif. Salam penuh kasih sayang,".

"Perpaduan adalah 'formula' untuk negara ini bergerak ke hadapan, bukan keganasan dan kebencian," kata TMJ.

Umno tak nak buat laporan polis?

7 comments:

  1. Baju merah umno ni memang haramjadah

    ReplyDelete
  2. Baju kuning Bersih pulak memang celaka

    ReplyDelete
  3. Realiti nya kedua-dua kumpulan baju merah dan kuning memang dua-dua nya tak guna kerana dok ganggu keharmonian rakyat jelata.

    ReplyDelete
  4. taik2 baju kuning jangan jadi bodoh nak kaitkan pejuang2 baju merah...dah lah dapat dana dari yahudi lepas tu nak guling kerajaan macam ala pengganas..patut pun sultan johor murka pada taik2 baju kuning..

    ReplyDelete
  5. Jangan silap analisa sehala. Itu sempit. Look at the brighter side of the isu. Baju merah tu bukan nya target tapi TMJ nak uji ke sedia dan kesiagaan baju merah..

    ReplyDelete
  6. kalau baju kuning berjaya hasut rakyat..kerajaan yang ada sekarang jatuh..institusi beraja pun tergolek..masa tu kita tau la kat sapa pulak nak benci meluap2..

    ReplyDelete
  7. Selagi DAP ada, UMNO akan terus ujud. Lagi kuat DAP maka lagi kuat UMNO. Hujung2 nya cina pegang ekonomi, melayu pegang kuasa, kerjasama yg win win situation, pelik kan tapi itu lah hakikat nya yg berlaku sekarang. UMNO dan DAP saling memerlukan tampa mereka sedari, pembangkang lain gigit jari aje lah

    ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.