Sunday, November 13, 2016

Zuraidah Pukul Saya Kata Jamal Jamban Umno, Sekali Kena Penumbuk Hilang Kebal



Pemimpin kumpulan pengganas Baju Merah Umno Jamal Jamban mengaku hilang kebal apabila berlaku pendarahan pada hidungnya selepas dia didakwa diserang dan ditumbuk dalam kejadian di Ampang hari ini.

Kejadian berlaku ketika Jamal bersama pengikutnya mengekori Anggota Parlimen Ampang Zuraida Kamaruddin yang sedang mempromosikan perhimpunan BERSIH5 di pusat beli-belah Ampang Point.

Sebaik sahaja Jamal memulakan keganasan maka terjadilah pergelutan antara pihak polis dan kumpulan pengganas Baju Merah Umno.

Sejurus kemudian berlaku pergelutan dan ketika itulah muka Jamal didakwa ditumbuk oleh individu yang tidak diketahui.

Anggota kumpulan pengganas Baju Merah kemudian bergelut pula dengan beberapa anggota polis apabila pengganas Baju Merah cuba mencetuskan keganasan dalam pusat membeli-belah Ampang Point.
 

Sekurang-kurangnya tiga daripada mereka ditahan.

Sambil menjerit ala-ala chip Munk Jamal berkata Zuraidah pukul saya! budak Zuraidah pukul saya!!

Jamal mendakwa seorang daripada "budak Zuraida" telah memukulnya namun tiada bukti kerana jamal jamban hanya bergelut dengan pihak polis bukannya budak PKR.

Jamal yang juga ketua Umno Sungai Besar jelas tidak berpuas hati dengan insiden itu dan memberitahu beliau akan bertindak balas.

"Saya tak puas hati. Saya akan kejar mereka lebih dari apa saya umumkan (terhadap BERSIH sebelum ini).

"Saya akan cincang mereka," katanya.

Bagaimanapun melalui rakaman video, ketika kekecohan itu berlaku Jamal didengar berkata: "Polis tumbuk saya!" berkali-kali.


Inilah akibatnya jika kumpulan pengganas dibiarkan berleluasa melakukan apa saja, kini rakyat semakin benci dengan Umno yang dikatakan terlibat secara langsung dengan kumpulan pengganas baju merah ini.

6 comments:

  1. Jamal ni, masa sekolah dulu lulus tak PMR.........?????

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lulus bro tapi amik 4 kali. Itu pun pass yg hujung2. Spm tak sempat amik pasai sibuk jadi supplier

      Delete
  2. Memang kelakar tengok video ni ...ada yang menjerit jerit sambil menghentak kaki dan menghayun kan badan macam budak kecik merenget mengentak2 tak sabar suruh ibu buat susu cepat2... Sungguh malang nasib si baju merah yg lazim nya bila dah boleh berfikir waras ...akan timbul kekesalan di hati mereka dan termenong sejenak dan tersenyum ketawakan diri sendiri

    ReplyDelete
  3. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  4. Kelakar aku tengok si jamal ni dan geng baju merah. Macam kera kena sawan pun ya....

    ReplyDelete
  5. Go sleep dalam hutan la melayu yang tak kenang budi. Sedar lah diri tu dah dikudakan cina. Sumpah seranah bangsa islam kau sendiri. Melayu apa sudah jadi. Suka nya cina DAP. Ini lah yang mereka mahu kan. Nampak nya melayu sudah huru hara sama melayu. Tunggu arahan dari cina. Go perang melayu vs melayu. Melayu bodoh je yang follow bersih tak seberapa ni. Gambar pemimpin & ulama dipijak pijak oleh cina bersih ni. Nampak sangat anti melayu islam. Itu yang kau kata bersih rakyat.. Puihhh

    ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.