Tuesday, December 20, 2016

Najib Buat Hutang Untuk Kekalkan Kuasa Demi Menyelamatkan Dirinya Daripada Dipenjara - Tun M





Najib buat hutang sampai beratus billion. Najib ingat dia boleh perah rakyat Malaysia hingga kering. Keadaan yang buruk diburukkan lagi dengan hutang Najib. Nak buat landasan keretapi pun hutang sampai 55billion, keretapi lagu pun 50billion hutang lama Najib pun mencecah 50billion.

Lama-lama kita akan diserang oleh Along peminkjam wang kerana tidak mampu membayar hutang. Apakah jaminan kita dengan hutang Najib ni...jaminannya adalah negara kita.

Pemberi pinjaman ni seperti Along mereka bermati-matian untuk mendapatkan balik duit mereka jadi apa pilihan kita hanya menyerahkan aset kita yang telah Najib cagar bagi peminjam duit tersebut. Aset kita adalah negara kitalah. Yang merana nanti adalah nak cucu kita.

Najib punyalah nak kekalkan kuasa, nak tunjukkan dia punya legasi sanggup dia hutang berbillion sehingga rakyat akan terus tertindas dengan kenaikan kos sara hidup.

Najib ni akan buat apa saja untuk capai kemenangan dalam PRU14, seperti menyogok wang, suap rakyat dengan duit rakyat sebab Najib percaya 'cash is king' 

Sebab apa dia mahukan kuasa, jika dia bukan lagi PM dia akan disediakan bilik kecil untuk dia teruskan hidup dia. 

Jadi kita mesti lawan dia sehabis-habisnya sebelum dia memburukkan lagi negara. 


4 comments:

  1. TUN KATA NAJIB PULUN BERHUTANG SAMPAI NEGARA NAK TERGADAI..

    TUN PULA PULUN BERKEMPEN DENGAN DAP BUKAN KAH NAK GADAI MELAYU ???

    DO PULUN BERKEMPEN UNTUK SIAPA ??? RAKYAT KAH ??? ATAU UNTUK BOBOI ????

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bodoh sangat kau ni. Kesianlah kat sedara mara kau. Malulah sikit cakap macam org bahlol.

      Delete
  2. Cukuplah TUn zaman Tun rakyat Malaysia sekitar 16 juta tapi kini hampir 32 juta pendatang pula 3 juta.Rakyat bertambah hasil bumi berkurangan kebun getah,ladang kelapa sawit dan sawah padi makin sempit kerana ditanam dengan pokok batu jawapan dia kenalah cari pelabur dari luar kalu tidak pencen Tun bulan2 tak terbayar.

    ReplyDelete
  3. Shamser Singh X-DAP memang tepat menggelarkan orang ini sebagai Bapak Ayam.

    ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.