Friday, December 2, 2016

Najib Takutkan Orang Melayu Dengan DAP Tapi Pertahan Cina Jho Low Yang Bawa Lari Duit Rakyat Berbillion Ringgit


Ucapan Presiden Umno Najib Razak di perhimpunan agung Umno (PAU) dengan menakut-nakutkan orang Melayu dengan Cina DAP mungkin boleh mengundang bencana perkauman di negara ini. 


Namun Najib terus mempertahankan cina Jho Low yang membawa lari duit rakyat Malaysia berbillion Ringgit ke luar negara apabila isu 1 MDB, SRC dan isu kehilangan wang rakyat berbillion Ringgit oleh Jho Low tidak dibenarkan sama sekali dibahaskan di PAU kali ini.
 

Najib juga telah menakut-nakutkan orang Melayu apabila menuduh DAP tanpa fakta, iaitu seolah-olah DAP anti-Melayu/Islam.

Najib kini sedang membina konfigurasi politik yang lebih ekstrim, iaitu model "dominan-Melayu/Bumiputera/Islam" lawan rakyat bukan Melayu/Bumiputera/Islam. Beliau mendakwa ia juga bermakna yang Najib mengharapkan akan wujud keadaan di mana kerajaan akan dibentuk oleh "dominan-
Melayu/Bumiputera/Islam" manakala rakyat yang terdiri daripada kaum/agama yang lain.

Selaku orang Melayu amat malu apabila seorang Perdana Menteri berucap dalam nada yang penuh perkauman hanya untuk mendapat sokongan daripada ahli-ahli umno namun dalam masa yang sama Najib bersekongkol dengan Chna dengan menjual segala aset strategi negara hanya untuk menyelesaikan hutangnya.

DAP bukan parti perkauman, Cuba andaikan jika DAP dikuasai oleh orang Melayu suatu masa, adakah mereka akan melenyapkan institusi bumiputra?

Adakah DAP yang menjual aset penting negara? Adakah DAP yang bersekongkol dengan cina Jho Low membawa lari duit rakyat Malaysia berbillion Ringgit sehinggakan rakyat kini menanggung bebanan apabila semua subsidi tarik balik oleh kerajaan hanya untuk melangsaikan hutang yang dibuat oleh Jho Low.

Dengan ucapan Najib yang penuh isu perkauman itu menyebabkan ramai ahli umno sendiri sudah muak dengan umno dan umno bakal dikuburkan pada PRU14 nanti.

7 comments:

  1. Jika DAP bukan anti Islam, kenapa dari dulu hingga sekarang asyik anti Hudud saja. Bahkan RUU untuk orang Islam saja pun nak kacau! Apa sebab? Tiada sebab lain kecuali anti Islam!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hah! Bangang (bukan aku, Najib yang kata ok!)...

      - Islam ajar boleh MENIPU
      "....tidak ada wang masuk..."
      - Islam bolehkan berbohong dibulan puasa,
      "...terima kasih pada Haron Din.." yang juga mushkil
      - Islam halalkan KELENTONG,
      "...saya tidak guna duit rakyat..."
      - Islam jenis apa PUSING-TEMBERANG 2.6 billion Derma, Penderma Penderma lah...dapt dari mana, agih ke mana???
      - Islam ke 42 juta sengat wang SRC INTL kemudian kata tak tahu tapi guna duit bayar credit card melebihi pendapatan sbagai PM? Ada berapa Account Peribadi 1000, 100,000 hingga tak boleh tracked? Menteri Kewangan bodoh tahap apa ek duit sendiri masuk kelentong "tak tahu"?
      - Islam ke di cantas segala peringkat dan orang orang yang menyoal hanya meminta kebenaran?
      - Islam OK with abuse of power tendang, tukar OSA, Edit, Sembunyikan laporan PACarimakan?
      - Islam ke mungkir janji tunggu siasatan kemudian di bungkus-ketat siasatan yang ketua audit kata 7 billion untraceable?
      - Islam boleh kan tidak amanah dan rasuah tertinggi memegang jawatan tipu sana sini di Parliament, hilang tidak hadir, tidak jawab sendiri, jawapan yang menipu lagi temberang?

      Hah! Bingai, jangan lah busuk kan Islam dengan jajaan Islam segala nya tapi sebesar besar perompak dimana di Singapura terbukti penyelewengan 1MDB di mahkamah!

      Islam tuh indah, yang busuk nya M01 barisan Penyangak UMNO, period!

      Delete
  2. Suka kaitkan DAP dalam hal nak jaga tembolok sendiri. Dari dulu hingga kini, UMNO modalkan DAP anti Melayu dan modal itu masih berjaya menjiwai hati orang2 Melayu. Kejayaan itu telah menyelamatkan poket puak2 UMNO dengan menghisap kekayaan negara demi puak-puak mereka.

    Sampai bila kita takut untuk berhadapan dengan DAP? sehingga sanggup 'mengupah" UMNO untuk membela kita? dan sanggup biarkan Najib menuggang 1MDB sehingga merembes kebusukan kepada nama Malaysia di mata dunia?

    Mohon Add blog saya dalam blog list. Saya sudah hilang kepercayaan pada najib dan UMNO :

    http://blogtamingsari.blogspot.my/

    ReplyDelete
  3. untuk dipilih rakyat, perancangan perlu ada dan ia haruslah digemari. kalau modal yang ada untuk masuk PRU hanyalah kutukan, kritikan dan fitnahan, baik lupakan hajat berkenaan. jadikan kekalahan Klinton di tangan Trum sebagai iktibar. Trum ada perancangan tapi Klinton hanya ada maklumat negatif tentang Trum. akhirnya jelas dan tersurat...Trum menuju puncak Klinton tergigit jari.

    ReplyDelete
  4. Dari kecil org melayu ditakutkan dgn dap tapi skrang dah berbeza. Najib sendiri bawa masuk china komunis. Jual aset negara pd mereka dan skrng berhutang dgn china komunis juga. Najib juga berurusan dgn bank yahudi dan mencari penasihat dari kalangan yahudi.
    Najib yg klepet tapi salahkan dap.

    RUU dan hudud - org islam sendiri mahu undang2 dikaji sbb ada hukuman yg tak boleh dijalankan. Sebagai rakyat, dap pun ada hak utk bersuara sbb ramai bangsa cina yg berugama islam juga. Sebagai wakil rakyat dia bersuara untuk rakyat di kawasannya. Salah ke????

    ReplyDelete
  5. Komen2 merepek penoh kebenchian meluap2. China lah bangsa hippocrare tahap gaban. Untong untok bangsa sendiri semua boleh dan rugi untok bangsa sendiri semua tak boleh. Makan Babi takkan akhlak sama macham makan kambing?

    ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.