Friday, December 2, 2016

Pemuda Tidak Peduli Lagi Najib Nak Songlap Ka! Kos Sara Hidup naik Ka! Yang penting Dedak Sampai


Pemuda Umno menyifatkan Presiden Umno Najib Razak lebih telus dalam pentadbiran berbanding dengan Tun Mahathir, kata Khairy Jamaluddin.

Mesej ini jelas bahawa Pemuda Umo sudah menghiraukan lagi kehilangan wang rakyat berbillion Ringgit Malaysia disebabkan oleh Najib dan keluarganya.

Pendek kata samada Najib nak songlap berbillion Ringgit Ka, nak rasuah Ka, Pemuda Umno sudah tidak peduli yang penting adalah dedak mesti sampai pada waktunya supaya mereka tidak kelaparan.

Pemuda Umno bukan lagi sayap parti yang memperjuangkan kepentingan rakyat. Kata-kata 'Rakyat didahulukan' hanyalah retorik umpama menanam tebu dibibir Najib yang merah!

Tidak ada perwakilan pemuda Umno yang membangkitkan masalah rakyat yang dibebani kos sara hidup akibat GST, nilai Ringgit jatuh dan pemotongan subsidi hingga taraf kehidupan mendadak naik tanpa seiring dengan pendapatan ekonomi rakyat.

Kenaikan melibatkan serba-serbi, harga barang keperluan harian, kadar tambang serta kos perkhidmat­an termasuk pengangkutan awam.

Tidak ada yang membangkitkan soal 1MDB yang melibatkan kehilangan wang kerajaan yang terlalu besar. Apatah lagi nak bertanya kepada PM Najib mengenai 2.6 billion Ringgit yang tiba-tiba didapati ada dalam akaun persendirian Najib.

Perhimpunan Umno sepatutnya menjadi flatform bagi perwakilan membawa suara daripada akar umbi dan pandangan setiap lapisan masyarakat supaya dapat dirumuskan dan dapat dirasai denyut nadi akar umbi dan rakyat keseluruhannya bukan sekadar lebih kepada perhimpunan elit yang hanya mengampu dan menjilat Presiden parti.

1 comment:

  1. Hang pon bukan Umno dah. Tak perlu risau pasal Umno. Pi la revive parti Chap Bunga tu. Atau fokus dengan rakan baru DAP.

    ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.