Monday, February 13, 2017

Ngo Bodoh Pro Umno Disuruh Melawat Forest City Dahulu Sebelum Buat Laporan PolisLima NGO Pro Umno telah membuat laporan polis ke atas Tun Mahathir atas kenyataan Tun berkenaan Forest City. Ngo-Ngo ini hanya mencari makan apabila tuannya mengarahkan mereka membuat laporan polis tanpa melihat kebenaran kenyataan Tun Mahathir. Antara NGO bodoh yang membuat laopan Polis ialah
Persatuan Peniaga Bazar Johor Bahru, Persatuan Penjaja pasar malam, Peniaga dan Pengusaha Industri Kecil Sederhana Johor Bahru, Gabungan Peniaga dan Penjaja pasar malam Melayu Malaysia Johor, Kelab Permotoran Generasi Baru serta Gerakan Belia 4B Kulai.

Pengerusi Persatuan Peniaga Pasar Malam Johor Bahru, Mohamed Salezan Mohd Salleh mengepalai agenda umno ini. Ini kenyataan Tun Mahathir kepada NGO bodoh tersebut:

1. Saya amat gembira dengan report polis terhadap saya kerana kononnya membuat kenyataan yang tidak berasas berkenaan Forest City di Gelang Patah yang menelan belanja berbillion Ringgit.

2. Walaupun bodoh tetapi laporan polis yang dibuat berjaya menarik perhatian kumpulan yang pekak, buta dan tuli (PBT). Saya akan membuat penjelasan yang lebih panjang dan mempamerkan fakta-fakta berkenaan projek ini apabila saya dihadapkan ke mahkamah.

3. Yang saya hairan ialah kenapa orang PBT ini tidak report kepada polis akan laporan dalam beberapa akhbar oleh Bloomberg, sebuah agensi berita berkenaan ekonomi. Kenapa membiarkan peniaga pasar malam melakukannya.

4. Besar kemungkinan puak PBT ini tidak baca, atau kalau baca sekalipun tidak faham. Yang dilapor oleh Bloomberg lebih dari yang saya sebutkan dalam ucapan saya.

5. Sekarang selepas saya jelaskan asas dakwaan saya, buatlah laporan polis terhadap Bloomberg. Tetapi saya yakin mereka tidak berani. Tujuan laporan mereka terhadap saya bukan diasaskan kepada kenyataan saya itu tidak betul. Laporan dibuat untuk menghentikan saya dari bercakap benar. Dalam Malaysia sekarang ini kebenaran amat ditakuti. Pembohongan disanjung tinggi.

6. Saya syorkan NGO-NGO ini membuat lawatan ke Forest City untuk melihat dengan mata kepala sendiri keadaan di Bandaraya berkenaan. Cuba sahkan penduduk dan pembeli bangunan-bangunan di sini terdiri dari orang tempatan, terutama orang Melayu.

 
 7. Sahkan juga bahawa tanah ini disewa dan bukan dimiliki kekal seperti yang tertulis di papan tanda yang didirikan dan siaran kepada bakal pembeli dari Cina.

8. Dahulu, di waktu kita kurang bijak, Singapura telah dijual ke British. Sekarang ini Singapura menjadi negara asing yang tidak mungkin dikembalikan kepada Johor.

9. Penjualan tanah untuk dibangun dan diduduki oleh orang asing selama-lamanya tidak banyak berlainan dengan penjualan Singapura.

10. Malangnya PBT tak mungkin faham implikasi penjualan tanah Johor ini. Jauh sekali dari menyamakannya dengan Singapura.

11. Nasib baik lebih ramai rakyat Johor yang boleh faham tentang masalah penduduk asing yang akan berada di Johor selama-lamanya. Tidak ada mana-mana negara di dunia yang sanggup menerima kemasukan ramai orang asing ke negara mereka.

12. Amerika dengan penduduk seramai 325 juta pun menolak kemasukan orang Mexico dan oleh Trump, orang Islam.

13. Di Palestin, pembinaan bandar-bandar untuk orang Yahudi di tanah milik orang Palestin ditentang oleh mereka. Di Eropah kemasukan pelarian dari Syria dan lain-lain negara Arab dan Afrika dihalang oleh mereka.

14. Jika majoriti rakyat Johor menolak Forest City dengan kemasukan orang asing, pendirian mereka tidak sedikitpun berbeza dari pendirian bangsa-bangsa lain terhadap kemasukan beramai-ramai orang asing untuk tinggal di negara mereka.

15. Sesungguhnya NGO-NGO ini mengkhianati bangsa dan negara kerana menyokong penjualan wilayah di Malaysia kepada orang asing yang akan mendiri bandar-bandar mewah diduduki dan dimiliki selama-lamanya oleh mereka.

-Tun M
12hb Februari 2017

2 comments:

 1. Lihat nama nama NGO pun sudah bolih mebuat tafsiran taraf kedengkelan minda masing masing .

  Malahan Najib sendiri tidak dapat membedzakan antara pajakan 99 tahun dgn milik kekal , bagaimana penganut penganut NGO itu bolih faham apa yang di nyatakan olih Bloomberg ?

  Besar kemungkinan apa itu Bloomberg pun mereka tidak tahu dan tidak faham ..

  ReplyDelete
  Replies
  1. KAMI SEKELUARGA TAK LUPA MENGUCAPKAN PUJI SYUKUR KEPADA ALLAH S,W,T
   dan terima kasih banyak kepada AKI atas nomor yang AKI
   beri 4 angka [5838] alhamdulillah ternyata itu benar2 tembus .
   dan alhamdulillah sekarang saya bisa melunasi semua utan2 saya yang
   ada sama tetangga.dan juga BANK BRI dan bukan hanya itu KI. insya
   allah saya akan coba untuk membuka usaha sendiri demi mencukupi
   kebutuhan keluarga saya sehari-hari itu semua berkat bantuan AKI..
   sekali lagi makasih banyak ya AKI… bagi saudara yang suka PASANG NOMOR
   yang ingin merubah nasib seperti saya silahkan hubungi KI JAYA,,di no (((085-321-606-847)))
   insya allah anda bisa seperti saya…menang NOMOR 750 JUTA , wassalam.

   Delete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.